Oldómedencéinket azokra az ingatlanokra ajánljuk, ahol a felhasználás időszakos, jellemzően nyaraló ingatlanok esetén.

Az EPURECO® oldómedencés technológia célja, felhasználási területe

EPURECO® oldómedencés technológia különösen alkalmas:

  • hétvégi házak,
  • vadászházak, nyaralók és
  • időszakosan használt ingatlanok kommunális jellegű szennyvizének megtisztítására.

Olyan helyeken ideális, ahol nem életvitelszerű a felhasználás, és nem nyújt megfelelő megoldást az A.B.Clear biológiai szennyvíztisztító.

A lebontási folyamatok egy része az elszivárogtató mezőben zajlik le, így az oldómedence mögé nagyméretű elszivárogtató kiépítése szükséges. Mivel az EPURECO® rendszer működtetése nem igényel áramfelhasználást, így jelentős megtakarítás érhető el. Amennyiben a tulajdonában lévő ingatlant nem életvitelszerűen fogja használni, akkor az optimális rendszer az EPURECO® oldómedence.

img_divider

A rendszer előnyei:

Az EPURECO® oldómedence

  • egyszerűen kezelhető, minimális karbantartást igényel
  • a használat során a szennyvízrendszerbe adagolt anyagokon kívül nem igényel villamos áramot
  • a kétéves karbantartások alkalmával kell kiszippantani, így alacsony költséggel üzemeltethető
  • a rendszeres szippantás költsége mellett a talajterhelési díjat is megtakarítja Önnek
  • a tisztított szennyvíz az ingatlanhoz tartozó telek alá telepített szikkasztómezővel megoldja a zöldfelület folyamatos vízellátását is, így az aszály hatása csökkenthető
  • nem korlátozza az ingatlan használatát, a szikkasztómező megfelelő földtakarással kibírja akár a gépkocsibeálló terhelését is
  • a rendszerben nincs meghibásodó alkatrész.

img_divider

A technológia két részből áll:

1. Előtisztítás:

A kommunális szennyvíz a befolyócsövön keresztül az EPURECO® oldómedencébe érkezik.
Az oldómedencében egyrészt felúsznak a zsírok, melyeket nagyrészt feldolgoznak a tartályban lévő zsíroldó enzimek, a műtárgy alján pedig leülepszik a szennyvíz iszap.
A köztes fázisban a szennyvíz biológiai előtisztítása történik meg, itt szaporodnak és dolgoznak a betelepített anaerob baktériumok és enzimek. A szennyvíz levegőztetés nélküli környezetben, anaerob módon tisztul.

Az előkezelt víz a kifolyócsőnél található szűrőanyagon keresztül távozik a szikkasztó mezőre.

A 110 mm átmérőjű levegőztető kürtő a gázok kivezetésére szolgál. Megfelelő magasság esetén a légnyomáskülönbség hatására a lebomlás során keletkező gázok eltávoznak a tartályból.

Az iszap olyan csekély mennyiségű, hogy csak 2-3 évente szükséges szippantással eltávolítani a felúszott zsírréteggel együtt.

2. Utótisztítás: Aerob lebontási szakasz

A kiépítendő második fázis minden esetben egy utótisztító átlevegőztetett, aerob szakasz, ahol befejeződik a szennyvíz tisztítása – szikkasztó mező.

A használat során javasolt 1-2 havonta egy alkalommal, WC-n át baktériumfrissítő adalékot juttatni a rendszerbe, hogy a baktériumkultúra stabilan működjön az esetleges káros hatások ellenére is (gyógyszer maradványok, tisztítószer adalékok stb.). Hosszabb távollét esetén, az újbóli használat előtt mindenképpen szükséges a frissítő adalék bejuttatása.

Mivel szennyvízbeérkezés nélkül is életképes marad a baktériumos közeg, így nyaralók esetében különösen ideális az EPURECO® technológia alkalmazása.

Az EPURECO® rendszer CE-minősítéssel rendelkezik az EN 12566-1 :2000; EN 12566-1:2000/A1:2003 szabvány szerint. A tanúsító szervezet: PIA n° 1739

Várjuk esetleges kérdéseit, illetve megrendelését!
Kérjen ajánlatot, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.