Házi biológiai szennyvíztisztító telepítésének lépései

A házi biológiai szennyvíztisztítók telepítése, a szükséges kiegészítők, a kivitelezés mikéntje függ többek között az Önök igényeitől, ötleteitől, a helyi körülményektől, szabályoktól, stb. Éppen ezért a berendezések telepítését megelőzően fontos ezeket a szempontokat egyeztetni.

A következő néhány sorban az egyeztetés mikéntjéről, a szükséges adatokról, az engedélyeztetésről, helyszínelésről és röviden magáról a telepítésről olvashat. Az első kapcsolatfelvételkor kollégáink az alapvető személyes adatokon kívül el fogják kérni a következőket is:

  1. leendő telepítés helyszíne,
  2. a berendezést életvitelszerűen használók száma, (ehelyett megadható a vízfogyasztás köbméterben, napi, vagy havi bontásban, például számla alapján),
  3. a telepítés helyén a talaj minősége (homokos, laza szerkezetű, vagy agyagos, kötött, stb.),
  4. a talajvíz jelenléte,
  5. kérik-e a berendezés beüzemelését a telepítéskor, vagy sem,
  6. szeretnék-e újrahasznosítani a tisztított szennyvizet, vagy sem, és ha igen, mire

Érdemes ilyenkor felvázolni egyéni igényeiket, kívánságaikat is. Ezen adatok alapján e-mailen vagy postai úton megküldjük ajánlatunkat, mely tartalmazza az Önöknek leginkább megfelelő berendezést, valamint az esetleges kiegészítők árát, és rövid leírását is. A berendezés rövid leírásával, és a CE-tanúsítvány mintapéldányával kell ezután a helyi jegyzőhöz fordulni az engedélyezés kapcsán. Az engedély megszerzésének mikéntje településenként változó, van, ahol támogatják az egyedi biológiai szennyvíztisztítók létesítését, van, ahol feltételekhez kötik azt, és van, ahol kifejezetten tiltják, környezetvédelmi okokra hivatkozva leggyekrabban azért, mert a település már rendelkezik csatornahálózattal, vagy csatornahálózatot terveznek, melyre kötelező a rákötés. Ezen kívül előfordulhat, hogy a berendezés telepítése és beüzemelése után ellenőrzik majd a szennyvíztisztítót, és ekkor adják meg az engedélyt, bár a szabály az, hogy előbb engedélyeztetni kell, és csak ezután kezdődhet meg a munka.
Igény szerint van lehetőség helyszíni felmérésre is, melyet ezen az oldalon (vagy többi elérhetőségünkön) igényelhetnek, valamint a feltételeket is itt találják meg. A helyszíni felmérés során kollégánkkal helyben egyeztethetik igényeiket, a technikai lehetőségeket, árakat, stb.

Ha már megtervezték a telepítés időpontját, kiválasztották a megfelelő berendezést és kiegészítőket, kérem, rendeljék meg a termékeket ezen az oldalon. Ezt követően munkatársaink megkeresik Önt a telepítési időpont egyeztetése érdekében. A megrendelés alapján e-mailen, vagy postai úton küldünk Önnek egy előlegbekért, melyben megtalálják az átutalásához szükséges információkat. (A megrendelőlapon szereplő szállítási határidőt az előleg beérkezésétől kell érteni.)

A berendezés telepítésekor az ár fennmaradó része is kiegyenlítésre kerül, valamint igény szerint megtörténik a beüzemelés, beállítás is. Ilyenkor kapják meg a használati útmutatót nyomtatott formában is. A beüzemelést követően – attól függetlenül, hogy az a telepítéskor, vagy későbbi időpontban történt – rendszeres értesítéseket kapnak majd a szükséges karbantartásokról, ellenőrzésekről, továbbá lesz lehetőségük karbantartási szerződés kötésére is, erről bővebben itt olvashatnak.