„Tisztított víz felhasználása helyben” országos rajzpályázat gyerekeknek

Kedves Érdeklődő!

 

Örülünk, hogy Ön is ellátogatott pályázatunk oldalára és érdeklődik iránta. Rendkívül fontosnak tartjuk az edukációt, a környezetbarát megoldások szélesebb körbe való eljuttatását. Ezért már fiatal korban fontos megtanulni, hogy a víz érték, vigyázzunk rá!
Második alkalommal szerveztük meg játékos rajzpályázatunkat, melynek keretében szeretnénk bemutatni a gyerekeknek, hogy milyen lehetőségek kínálkoznak a szennyvizek megtisztítására.

Szeretnénk, ha megismerkednének egy olyan eszközzel, amihez se csatorna, se vegyszerek, se szippantós autó nem kell, és még a környezetre sem káros. Ez a berendezés egy kis házi szennyvíztisztító, amit szintén a föld alá tesznek. Apró, szabad szemmel nem is látható baktériumok vannak a tartályban, amelyek a szennyezett vízben lévő anyagokat felfalják, így természetes úton megtisztítják a vizet. Ezután a tisztított vizet fel tudjuk használni növényeink táplálására, hogy azok zölden, tele virágokkal pompázhassanak.

A pályázat témája:

Mutasd meg nekünk egy rajzzal, a tisztított, tápanyagban gazdag víz felhasználást helyben, a kerten belül!
Munkádban jelenítsd meg a szennyvíztisztítót, valamint egy üde, színpompás kertet, ahol a növényeket gyökereiken keresztül a tisztító berendezés táplál a tisztított vízzel!

Inspirációként, segítségként elolvashatják rövid, gyermekeknek szóló tájékoztató anyagunkat is a témában:
Mi az a házi szennyvíztisztító és miért hasznos?
Teljes körű információt a berendezésről, a tisztítás folyamatáról és az újrahasznosítás lehetőségéről a következő linken talál:
https://okotechhome.hu/

Milyen korosztálynak szól a pályázat?

A pályázatot kifejezetten alsó tagozatos tanulók részére hirdettük meg. A versenyre egyénileg lehet regisztrálni, azonban a nyertes osztálya is díjazásban részesül, így érdemes lehet a diákoknak összedugni a fejüket, közösen ötleteljenek, gondolkodjanak, ismerjék meg együtt a környezettudatosság fontosságát.

 

Elismerés, díjazás

A beérkezett rajzok közül három dobogós helyezettet hirdetünk, továbbá öt különdíjas kategóriában díjazunk: a legtudományosabb, a legművészibb, a legkreatívabb technika, a legvidámabb és legjobb szennyvíztisztító ábrázolás.
Ezen felül kiválasztásra kerül, majd közönségszavazásra is bocsájtjuk a száz legjobb pályamunkát! A szavazás elindításáról és a szavazófelület elérhetőségéről e-mailben küldünk tájékoztatót, de az információkat megosztjuk Facebook oldalunkon és weboldalunkon is. A közönségszavazás különdíját a legtöbb szavazatot kapó nyeri.


Ezen felül a pályamunkákat cégünk felhasználhatja kifejezetten marketing célokra is.

Értékes nyereményeink

1. helyezett

Renature – Újjáéledő természet társasjáték
100.000 Ft osztálypénz támogatás

2. helyezett

Mentsd meg a bolygót! társasjáték
75.000 Ft osztálypénz támogatás

3. helyezett

Memorace – A káprázatos természet kártyajáték
50.000 Ft osztálypénz támogatás

Különdíj*

Tudomány és játék – 110 kísérlet készlet
30.000 Ft osztálypénz támogatás

További különdíjasok (a legtudományosabb, a legművészibb, a legkreatívabb technika, a legvidámabb és legjobb szennyvíztisztító ábrázolás):Szelektív Rally társasjáték

Egy tanuló egyszerre több kategóriában nem kerülhet díjazásra, kivéve a közönségszavazás különdíját. Ezt bárki elnyerheti, helyezéstől függetlenül.
A kiírás témájának nem megfelelő vagy a kiírásban megadottoktól eltérő módon beküldött rajzokat sajnos nem áll módunkban elfogadni.

 

Pályamunkák beküldésének szabályzata

Az elkészült pályamunkákat, regisztrálást követően, a következő elérhetőségekre szkennelve vagy jó minőségű fotó formájában várjuk:

A feltöltés menete:

Először regisztrálnia szükséges gyermeke nevében a fenti regisztrációs linken vagy a lejjebb található regisztráció gombra történő kattintással.
Sikeres regisztráció esetén kap egy levelet a megadott e-mail címre, melyben megerősítjük a regisztrációt.

Sikeres regisztrációt követően be tud lépni rendszerünkbe a korábban megadott adatokkal. Belépést kővetően ellenőrizheti újra a megadott adatokat és szükség szerint korrigálhatja azokat.
A rendszeren belül a bal oldali menüpontban található "Beküldés" gombra kell kattintania. Ezen az újonnan megnyíló felületen meg kell adnia a pályázat címét és ki kell választani a feltöltendő képet, melynek mérete maximum 10 Mbyte lehet és a kiterjesztése JPG, JPEG vagy PNG kell legyen.

FONTOS!
A csatolmányt kép formátumban szíveskedjenek küldeni (JPEG, PNG). PDF formátum nem megfelelő! A kép felbontásának minimum 1200x630 pixel méretűnek kell lennie.
Kérjük, postai úton ne küldjenek rajzot!
Amennyiben mégis postázásra kerül, azt nem áll módunkban visszaküldeni.

Beküldési határidő: 2024. március 29. éjfél.

A pályázat beküldése előtt az alábbi linken történő regisztráció szükséges.  A regisztráció, továbbá a megadott képfeltöltés formája és sikeressége nagyon fontos, mert regisztrált személyes adatokhoz, valamint kép címéhez ennek során rendelődik automatikusan hozzá (a szavazásnál anonimitást is biztosító) azonosítószám. A személyes adatokat természetesen bizalmasan kezeljük, a szavazásnál csak a kép címe és azonosítószáma kerül feltüntetésre.

A regisztrációt a lenti gombra kattintva tudják elindítani.

A pályamunka beküldésénél az alábbiak feltüntetése szükséges:

  • Résztvevő gyermek neve
  • Iskola neve, pályázó osztálya és az osztályfőnök neve
  • Pályázat, alkotás címe

A fentiektől eltérően beküldött, vagy a kiírás témájának nem megfelelő munkákat sajnos nem tudjuk elfogadni.

 

Eredményhirdetés: 2024. április 19.
(E-mailt küldünk minden díjazottnak, és a Facebook oldalunkon is közzétesszük!)

 

A közönségszavazás a beküldött munkák feldolgozását követően indul április első felében. Friss információ mindig a Facebook oldalunkon jelenik meg, így érdemes követni!
https://www.facebook.com/okotechhome/

 

Ha bármi kérdés merülne fel a pályázattal kapcsolatban, várjuk megkeresését a következő e-mail címen: rajzpalyazat@okotechhome.hu, vagy telefonon a +36 20/570 6405 telefonszámon.

 

Kellemes időtöltést kívánunk és sok sikert a pályázathoz!

ÖkoTech-Home Kft. csapata