3,59 millió forintos vissza nem térítendő támogatással és 4,49 millió forintos visszatérítendő hitellel vezetett be a szennyvíztisztító kisberendezéseket gyártó esztergomi ÖkoTech-Home Kft. új terme­lésirányítási és ügyfélszolgálati rendszereket. A gyártási és értékesítési terület korszerű, XXI. száza­di elvárásoknak megfelelő informatikai hátterének kialakításához Európai Uniós támogatást nyert el a vállalkozás.

A 3,59 millió forint európai uniós támogatás segítségével a biológiai szennyvíztisztító kisberendezése­ket gyártó esztergomi cégnél egyszerűsödnek a gyártási terület szervezési folyamatai, és gyorsul a megrendelők kiszolgálása. A fejlesztés eredményeként a beszerzés, készletnyilvántartás, gyártás, értékesítés és szolgáltatási terület olyan informatikai hátteret kap, ami lehetővé teszi a harmadik évez­red igényeinek megfelelő adatkezelést, az elmúlt években folyamatosan dinamikusan növekvő cég tevékenységének naprakész szervezését.

Az Er-Mis vállalatirányítási és a StarSoft ügyfélszolgálati szoftverek telepítését, a futtatásukhoz szük­séges rendszerkörnyezet eszközeinek beszerzését, a korábban használt rendszerek adatainak át­töltését és az ÖkoTech-Home Kft. munkatársainak betanítását magában foglaló projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A 40%-os vissza nem térítendő, valamint 50%-os visszatérítendő támogatás segítségével végrehajtott beruházásnak köszönhetően a vállalat nyolc munkahelyet tud megőrizni, és további négy munkahelyet teremtett Esztergomban.

A fejlesztéshez a cég a GINOP-3.2.2-8-2-4-16 „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesz­tések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című felhívásra benyújtott kérelme alapján 3,59 millió forintos vissza nem térítendő támogatást és 4,49 millió forintos vissza­térítendő hitelt nyert el.

A projektet 2019. december 7-én zárták az ÖkoTech-Home Kft-nél.

További információ kérhető:

Krasznói Anna ügyvezető
kapcsolat@okotechhome.hu