Megszületett a döntés, megvannak a nyertes alkotások a “Hogyan képzeled el a baktériumok életét a szennyvíztisztító berendezésben” című pályázatra érkezett munkák közül.
Aki követte a Facebook oldalunkat, láthatta milyen színvonalas alkotások születtek, nagy számban. A több, mint 1600 db beérkezett rajz közül több tucat rajz is érdemelne dobogós helyezést. Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek.

A magas szintű kreativitáson túl a biológiai szennyvíztisztító működése és hasznossága is látható a rajzokon. Jó érzés látni, hogy a gyerekek megértették, hogy miért fontos a szennyvíz helyben történő megtisztítása és újrahasznosítása. Hiszen így a kerten belül marad a tisztított szennyvíz, amely élteti a növényzetet és csökkenti az aszály káros hatásait. Ebben pedig a baktériumok a barátaink, nem szabad őket kipusztítani hipóval és más vegyszerekkel.

A zsűri tagjaként köszönthettük Németh Ida művésznőt is, aki nagy segítségünkre volt a dobogós rajzok kiválasztásában. Együtt néztük végig, ahogy a baktériumok napoznak, grilleznek, kártyáznak, flamingós úszógumin lebegnek…. és persze szorgosan tisztítják a szennyvizet!

Így végül büszkén jelenthetjük be a három dobogós rajzot és rajzolóikat:

 

1. Képes Zoé – Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola 4.a osztályos tanulója

 

2. Török Petra – Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2. osztályos tanulója

3. Pocskay Péter – Budapest XVII. Kerületi Czimra Gyula Általános Iskola 3. a osztályos tanulója

Szívből gratulálunk a nyerteseknek!