Kedves Felhasználóink! Kedves Ügyfeleink!

A koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedések időtartamára az Ön által üzemeltetett biológiai szennyvíztisztító kisberendezéssel kapcsolatban a következőket javasoljuk:

Gyakoribb és alapos kézmosás szappannal!

A jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy gyakran és megfelelő hatékonysággal mossanak kezet. Az eddigi ismereteink szerint a vírus leghatékonyabb ellenfele a hagyományos szappan.
Forrás: Guardian – Prof. Pall Thordarson

Az alap higiénés használat mellett elpusztítja a legtöbb vírust (közte a COVID-19 koronavírust is), míg a környezetünk és a biológiai szennyvíztisztító számára elengedhetetlen baktériumok életben maradnak. Legalább 20-30 másodperces kézmosás javasolt.

Kérjük, hogy a kézmosás során a kéz benedvesítése és a szappanos hab leöblítése között zárja el a vízcsapot. A folyamatosan ömlő víz nem teszi hatékonyabbá a kézmosást, viszont jelentős vízpazarlással jár, és fölöslegesen terheli a szennyvíztisztító kisberendezést is.

Kézfertőtlenítők használatáról

Amennyiben fertőtlenítő kézmosószert alkalmaznak, a kézmosó vizet külön gyűjtsék, és a gyűjtőedény tartalmát az udvarra öntsék ki. Fertőtlenítő hatású zselék, permetek használata esetén a kezüket ne öblítsék a mosdóba. A törlőkendőket pedig ne dobják a szennyvízrendszerbe. Az udvarra (kövezett járdára, gépkocsibeállóra) kiöntött kis töménységű folyadékok fertőtlenítőszer-tartalma a napfény és a szabad levegő hatására gyorsan lebomlik, a talajra gyakorolt hatásuk minimális.

Köszönjük, hogy a vészhelyzeti időszakban is a megfelelő módon tartja karban a biológiai szennyvíztisztító berendezését!

Cégünk folyamatosan működteti tanácsadási vonalát, kérdéseit küldje el a kapcsolat@okotechhome.hu e-mail címünkre.

Jó egészséget kívánva, üdvözlettel:

az ÖkoTech-Home csapata.