A szennyvíztisztítás immár nem nyűg, hanem egy környezettudatos, pénztárcabarát megoldás!

Éveken át dolgoztunk azon hogy megalkossunk egy olyan berendezést, amely környezetbarát, költséghatékony és bonyolultabb hozzáértést sem igényel.

Azok a családok, éttermek, üzemek, akiknek nincs lehetőségük rákötni a csatornahálózatra, állandó problémával küzdenek:

  • rendszeresen szippantani kell
  • a szippantás egyre drágább, költséges megoldás
  • szaghatás éri a környéken tartózkodókat
  • szennyezi a környezetet

Minderre megoldást nyújt saját fejlesztésű, innovatív A.B. Clear iszapzsákos egyedi szennyvíztisztító kisberendezésünk!

Miért egyedülálló a piacon?

Az egyedi iszapzsákos technológiának köszönhetően elbúcsúzhatunk a szippantás kellemetlenségeitől! A megtisztított szennyvizet és az összegyűlt stabilizált iszapot pedig újrahasznosíthatjuk.

A városi szennyvíztisztító telepeknél is megvalósul a folyamatos iszapelvét, iszapvíztelenítés.
Azonban ilyen kisberendezéseknél ez korábban nem volt gazdaságosan megoldható. Egy német cég mintegy 15 évvel ezelőtt piacra dobott egy berendezést, ahol az iszap kigyűjtésre került, de a konstrukció nem volt sikeres, mivel külön elektromos szivattyú biztosította a kigyűjtést, így az költséges volt.

Újításunk lényege, hogy a stabilizált iszap kigyűjtését felhasználóbarát, pénztárcabarát és környezetbarát módon, külön szivattyú beiktatása nélkül oldottuk meg, hogy felhasználóinknak minél több előnyt biztosítsunk.

Hogyan működik?

Az újítás lényege, hogy a berendezés működése során keletkező fölösleges eleveniszap az elősűrítést követően egy ún. iszapvíztelenítő-egységbe, röviden „iszapzsákba” kerül. Ez mechanikai szűrőként viselkedik, az elősűrített iszapos víz szilárd, pehelyszerű része, tehát maga az iszap fennakad a zsákban, a folyékony rész viszont visszafolyik a berendezésbe.

A berendezés karbantartása szempontjából ez azért előnyös, mert így már teljesen szükségtelenné válik a berendezés évenkénti 1-2 alkalommal történő szippantása, mely során korábban a fölösiszapot rengeteg tisztított vízzel együtt el kellett távolítani. Ehhez vagy szippantóskocsit kellett hívni, vagy egy szivattyúval el kellett távolítani a szükségtelenné vált iszapmennyiséget. Az iszapzsákban felgyülemlő szilárd anyagok sokkal kevesebb helyet foglalnak, a zsák ürítése pedig egyszerűen megoldható.

A legalább 1-1,5 éven át megfelelő módon komposztált fölösiszapban már azok a kórokozók is elpusztultak, melyek a friss fölösiszapban még benne voltak, így a többi komposzttal együtt ez az anyag is felhasználható a kertben, akár a konyhakerti növények trágyázására is.

A fölösiszapos kerti komposzt rengeteg tápanyagot tartalmaz, így a szennyvíztisztítás ezen mellékterméke veszélyes hulladék helyett értékes alapanyaggá válik.

A szennyvíztisztító működésének szempontjából pedig azért előnyös ez a megoldás, mert a rendszerben lévő iszap mennyisége állandó, így az üzemelés stabilabb, mint más kialakítások esetében, ahol előfordulhat, hogy a fölösiszap eltávolításakor vagy túl sok, vagy túl kevés iszap maradt a tartályban, most erre nincsen lehetőség.

Bár az iszapzsák eltávolításánál is minden esetben figyelni kell a higiéniai és biztonsági előírások betartására, ez mégis jelentősen egyszerűbb művelet, mint akár a házi, akár a szippantós autó által történő szippantás.

img_divider