Biológiai szennyvíztisztító berendezések gyártása, telepítése.

Termékeink CE tanúsítvánnyal rendelkeznek, helyszíni engedélyeztetésük egyszerű.
Magyar termék – a termékek gyártása esztergomi telephelyünkön történik.

Az ÖkoTech-Home Kft. 2004 óta foglalkozik biológiai szennyvíztisztító kisberendezések fejlesztésével, gyártásával és kivitelezésével Magyarország-szerte. A mintegy 1500 darab berendezés telepítése és az üzemeltetéssel kapcsolatos tanácsadás során cégünk kimagasló tapasztalatra tett szert, amivel a magyarországi piacon egyedülállóvá vált. Alapítótagjaink okleveles közgazdászok, míg munkatársaink az építőipar- és gépészmérnöki terület képviselői. Azonban nem félünk segítséget kérni külsős szakértőktől, mert tudjuk, hogy a közös munka eredménye gyümölcsöző. A 15 szakmában eltöltött év rengeteg innovációt is magával hozott, amit 2014-ben egy szakemberekből álló zsűri CONSTRUMA díjjal értékelt.

Innovációink közé tartozik az automatikus iszapvíztelenítés, ami egy korábbi, faluszintű telepítés kapcsán vált szükségszerűvé. Mivel a falu részére csak egy igen nagy űrtartalmú, messziről érkező szippantós autó állt rendelkezésre, ezért az iszapelvét egyszerű megoldására volt szükség. Ennek kapcsán és a korábbi működési tapasztalatok alapján fejlesztettük ki az automatikus iszapvíztelenítést.

Munkánk során rendkívül fontosnak tartjuk az edukációt, a környezetbarát megoldások szélesebb körbe való eljuttatását.
Több kreditpontos építész és gépész továbbképzéshez szolgáltattunk már tananyagot, ami számunkra is tanulságos és értékes visszajelzés, miszerint a fiatal generáció számára fontos az, amit cégünk képvisel.
Emellett azt is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy önmagunkat és munkatársainkat is képezzük. A cég dolgozói és vezetői egyaránt rendszeresen részt vesznek szakmai képzéseken, ezzel korszerűsítve tudásukat mind a vállalatvezetés, mind a szakipar területein. Mentoraink között szerepel Kecskés Gábor, a Szent István Egyetem mérnöktanára és geotechnikai laboratórium vezetője és a hajdani Dulovics Dezső, a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar Vízgazdálkodási Tanszék Vízellátás és Csatornázás Osztályának adjunktusa. Szeretnénk továbbadni ezt a tudást, ezért örömmel fogadjuk fiatal, egyetemi tanulmányaikat végző kollégáinkat is gyakornoki programunk keretein belül. Ezen kívül többször fordult már elő, hogy konzulensként segítette valamelyik munkatársunk az egyetemi hallgatók diplomadolgozatának megvalósulását.

Munkatársaink és alapítóink rendszeresen publikálnak szakmai lapokban, mint az Építéstechnika vagy a Vízellátás, csatornázás folyóirat, de emellett jelen vagyunk a nyomtatott sajtóban is, mint például a Lakáskultúra, Új Ház és Kert lapok. Médiaszerepléseink sorát bővíti a Kossuth Rádióban való megjelenésünk, ahol szakértőként vettünk részt a rádió műsorában, illetve nagyobb projektekhez kapcsolódó rendezvényeken államtitkárok jelenlétében mutatkozhatott be cégünk.

Erre a szakmai háttérre alapozva hoztuk létre termékeinket és egyedi szolgáltatásainkat. Utóbbi közé tartozik az iszapzsákos szennyvíztisztítók gyártása, ügyfeleink értesítése a szükséges karbantartásokról.

Gyártási folyamatainkat folyamatosan korszerűsítjük. Emellett munkatársaink arra törekszenek, hogy a tisztítóberendezéseket a legegyszerűbben és a leghatékonyabban lehessen használni, ezért folyamatosan kapcsolatot tartunk ügyfeleinkkel, ezzel támogatva őket a termék optimális használatában.

KÉTMILLIÓS NKFIA-TÁMOGATÁSSAL EURÓPAI SZABADALOM - BIOLÓGIAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ BERENDEZÉS ÉS TISZTÍTÁSI ELJÁRÁS VÁLIK VÉDETTÉ

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFIA) támogatásával kerül európai szabadalmi oltalom megszerzésre. A „Megnövelt hatásfokú biológiai szennyvíztisztító kisberendezés” című szabadalmi igény Európai Szabadalmi Hivatalnál (EPO) folytatott eljárásának megindításához az NKFIA 1.199.984,- Ft-os támogatást nyújtott. Kedvezményezett: Krasznói Anna

A magyar Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) már korábban bejelentett technológiával kapcsolatban az esztergomi ÖkoTech-Home Kft. tulajdonosai tervezték, hogy szabadalmi igényükkel eljárást indítanak az Európai Szabadalmi Hivatalnál (EPO) is. A tervek megvalósítására 2013-ban pályázatot nyújtott be Krasznói Anna az Iparjog-12 című kiírásra. A sikeres pályázatot követően kétmillió forintos támogatásról írták alá a támogatási szerződést.

A támogatott által megbízott szabadalmi ügyvivő az EPO előtt megindította a bejelentési, a kutatási (más szabadalmakkal történő összevetés), a vizsgálati (a technológia újdonságának vizsgálata) és a célországokat megjelölő (azon országok, amelyekben az oltalom alá helyezést kérik) eljárásokat.

Az NKFIA által támogatott eljárással az esztergomi vállalkozó olyan szabadalmi oltalom birtokába kerül, amelynek alapján a gyártható berendezések elkészítésével az ÖkoTech- Home Kft. jelentős előrelépést tehet mind a gyártás, mind a foglalkoztatás, mind a forgalom terén. Ezért kezdték meg a tisztítóberendezés fejlesztését, és helyezték védelem alá a berendezések technológiai alapjait.

A cég által gyártásra, majd telepítésre kerülő berendezések csökkentik a környezetet érő szennyvíz-terhelést, javítják a megrendelők lakókörnyezetének minőségét. Az üzemeltetés munkaigénye csökken, a keletkező hulladék-anyagok újrahasznosítása, lerakása egyszerűbbé válik.
Krasznói Anna az európaihoz hasonlóan az NKFIA által támogatott szabadalmi eljárást folytat Oroszországban és Délkelet-Ázsiában is. Ezen oltalmak birtokában szeretnék felfuttatni a berendezések gyártását, exportját ezeken a piacokon is.

DÍJAK

Örömmel tájékoztatjuk, hogy termékünk, az A.B.Clear biológiai szennyvíztisztító berendezés épületgépészeti kategóriában CONSTRUMA NAGYDÍJAT KAPOTT!

Cégadatok

Az ÖkoTech-Home Kft. alapítása: 1996.
Székhelye: 2500 Esztergom, Csendesvölgy utca 27.

Adószám: 12268687-2-11
Cégjegyzékszám: 11-09-008852

Kapcsolat

Bankszámlaszámok:

CIB Bank:
Forint számla: 10700268-70877618-51100005
IBAN: HU80107002687087761851100005

Euró számla:
10700268-70877618-50000005
IBAN: HU38107002687087761850000005

+ Berendezés
m3 Megtisztított víz/év
év Szakmai tapasztalat