Segítünk Önnek kiválasztani az ideális szennyvíztisztítóját!

Segíteni szeretnénk abban, hogy a piacon kapható szennyvíztisztítók közül Ön az igényei szerinti legmegfelelőbb megoldást választhassa.

Mert csatorna híján egy megfelelő berendezés kiválasztása nem egyszerű feladat, egyszerre sok szempontot kell figyelembe venni, fontosság szerint rangsorolni.
Nem mindegy pl., hogy hányan használják a berendezést, milyen gyakorisággal, milyenek a környezeti adottságok, stb.

A különböző típusú és tulajdonságokkal bíró berendezések más és más teljesítménnyel, eredményességgel, költséghatékonyság, megtérülés mellett képesek teljesíteni nekik szánt feladatukat, ezért semmiképpen nem szabad elspórolni a legfontosabb szempontok mérlegelését, hiszen hosszú távra, a legtöbb előnyt élvezve szeretné Ön is használni.

Ebben nyújtunk Önnek érdemi szakmai segítséget, hiszen 20 év gyártási, forgalmazási, telepítési és üzemeltetési tapasztalat mellett szinte mindent tudunk, amire szüksége lehet a megalapozott döntéshez. 

7 fontos szempont, amit mindenképpen végig kell gondolnia, mielőtt választ:

A szennyvíztisztító méretét a felhasználók száma és a vízfogyasztás alapján érdemes meghatározni. Az optimális működéshez, azaz a tisztítóból kifolyó legjobb minőségű víz eléréséhez, megfelelő méretezés szükséges.
Ha szeretné elkerülni a túl- vagy alulméretezett szennyvíztisztító okozta problémákat, választhatja pl. az A.B Clear szennyvíztisztító berendezésünket is!
Az A.B. Clear szennyvíztisztítók ugyanis megfelelően működnek alulterhelt állapotban, illetve tartósan bírják a 30%-os túlterhelést is.

Kétféle tisztító létezik: az aktív és a passzív rendszerű szennyvíztisztító.
Az aktív rendszerű szennyvíztisztító eleveniszappal üzemel, és az életvitelszerűen lakott ingatlanokhoz megfelelő, mert a tisztítást végző baktériumok igénylik a folyamatos szervesanyag-bejuttatást.
Figyelem! Az időszakosan használt ingatlanok (pl. nyaraló, hétvégi ház stb.) esetén a baktériumok nem kapnak folyamatos szervesanyag-bejuttatást! Ezért előfordulhat, hogy a berendezés szippantására, kitisztítására és újraindítására van szükség, ami többletköltséggel jár.

Az időszakosan használt ingatlanokban a passzív rendszerű szennyvíztisztító jelent optimális megoldást. A passzív rendszerű berendezés előnye, hogy alig kell vele foglalkozni, de csak ezért ne válassza, ha életvitelszerűen él az ingatlanban!
Figyelem! Tapasztalataink szerint az életvitelszerűen lakott ingatlanok folyamatos szennyvízterhelése miatt nem jut elegendő idő a passzív rendszerekbe juttatott szennyvíz lebomlására. Ez erős szaghatással és számos kellemetlenséggel jár.
Az életvitelszerűen lakott ingatlanok esetében nagyságrendekkel hatékonyabban és jobban tisztít az aktív rendszerű biológiai szennyvíztisztító.

Ideális esetben tehát a használati szokások határozzák meg, hogy aktív vagy passzív rendszert érdemes-e választani.

Tévhit, hogy nem kell figyelni arra, hogy milyen anyag kerül a szennyvíztisztítóba. Ez gyártótól és típustól függetlenül így van, minden más állítás félrevezetés.
A biológiai szennyvíztisztító berendezések ugyanis csak a lebontást végző, élő baktériumok segítségével működtethetőek.
Figyelem! Baktériumölő és egyéb erős vegyszerek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, amelyek a szennyvízben található anyagok lebontását végzik.

Az általunk javasolt alternatív tisztítási módszerekkel elkerülheti:
• a kellemetlen szagokat,
• az elhalt iszap szippantásával járó pluszköltségeket és kellemetlenségeket,
• a berendezés átmosását és újraoltását.

A szivárogtatórendszer meghatározásához minden esetben érdemes talajmechanikai jegyzőkönyvet készíteni, szivárogtatási próbát végezni és megfelelő méretű szikkasztó alagutakat telepíteni.

Tapasztalataink szerint a dréncsövekkel kivitelezett szennyvíztisztító berendezések már 1-2 év alatt telítődnek és tönkremennek. Az ÖkoTech Home éppen ezért szivárogtató alagutat ajánl a tisztított víz elszikkasztására. 

Az alultervezett és dréncsövezett szivárogtató ugyanis:

  • hamar telítődik,
  • az el nem szivárgó víz könnyen visszaduzzadhat a berendezésbe,
  • és átfolyik a tisztító belsejében található többi rekeszbe, felborítva az ott kialakult egyensúlyt.

A folyamat jelentős szaghatással, a talaj eliszapodosodásával és szennyezésével jár.

A gondos tervezés és a szakszerű kivitelezés ugyan megnöveli a kezdeti bekerülési költségeket, de számos bosszúságtól és későbbi anyagi tehertől mentesíti Önt.

Gazdasági megfontolásból sokan az olcsóbbnak tűnő megoldást (dréncső) választják, ami csak pillanatnyilag tűnik kedvezőbb lehetőségnek, hosszú távon ugyanis anyagi és fizikai problémát jelenthet. 

Figyelem! Amennyiben megbízhatóan működő rendszert szeretne telepíteni, tartsa szem előtt, hogy a minimális anyag- és földmunkaköltséggel hirdetett szennyvíztisztító berendezések komoly kockázatot jelenthetnek. Válasszon inkább hosszú távon kedvező és ár-érték arányban legmegfelelőbb megoldást a szennyvíztisztításra.

A szennyvíztisztítás áramfelhasználás nélkül is megvalósítható, de nem minden esetben. Elsősorban az időszakos használatra ajánlott oldómedencékkel kapcsolatban beszélhetünk elektromos áram felhasználása nélküli rendszerekről.

A kombinált (oldómedencével és tisztító reaktorral ellátott) szennyvíztisztító rendszerek csak úgy működtethetőek áramfelhasználás nélkül, ha a telek a szivárogtató felé erősen lejt.

Az áram nélkül működő berendezések kivezető csöve ugyanis alul helyezkedik el, így megfelelő mértékben lejtős telkek esetében a gravitáció segítségével problémamentesen jut el a tisztított víz a szikkasztóba.

Sík terepen már áramra is szükség van, hiszen a szivárogtató magasabban helyezkedik el, mint a szennyvíztisztító kivezető csöve. A sík telkeken tehát a tisztított vizet szivattyú segítségével kell felemelni a szikkasztómező magasságába. Ez egyben azt is jelenti, hogy bár a szennyvíztisztító áram nélkül működik, a szivattyú működtetéséhez szükség van elektromosságra.

Az A.B.Clear szennyvíztisztító berendezéseink egyedülálló módon iszapzsákos technológiával rendelkeznek, így a reaktorokban keletkező fölösleges iszapmennyiség folyamatosan kivonódik a rendszerből, mely által annak működése lényegesen stabilabb, az állandó iszapszint mellett. A fölösiszap könnyen kezelhető formában tárolódik a berendezésben, így a karbantartások igen egyszerűek, a berendezés pedig még időszakosan sem igényel szippantást!

Egy szennyvíztisztító berendezés vásárlása hosszú távú befektetés, ami akkor térül meg igazán, ha később is fennakadásmentesen működik. Érdemes tehát még a vásárlás előtt utánajárni a következőknek:

  • Milyen háttérszolgáltatásokat kínál a forgalmazó a berendezés hosszú távú üzemeltetése során?
  • A kereskedő milyen háttérrel és referenciákkal rendelkezik?
  • Elérhető-e a forgalmazó? Van-e telefonos elérhetőség, cím, cégjegyzékszám stb.?
  • Biztosított-e a rendszeres karbantartás?
  • Kihez fordulhat garanciális igényével?

Érdemes Magyarországon gyártott szennyvíztisztító berendezést választani, mert a garanciális és a javítási igényekkel minden esetben a gyártóhoz kell fordulni.

Figyelem! A biológiai szennyvíztisztító rendszer ugyan önműködő, de csak akkor működtethető hosszú távon is problémamentesen, ha a megfelelő ellenőrzések, az időszakos karbantartási feladatok és az iszappróba is biztosított.

Ha további kérdései vannak, vásárolni szeretne, esetleg időszakos karbantartásra vagy tanácsadásra van szüksége, keressen minket telefonos vagy online elérhetőségeinken!

Miért érdemes az ÖkoTech-Home díjnyertes iszapzsákos berendezését választania?

Kompetencia: 20 év gyártási, forgalmazási, telepítési, üzemeltetési, karbantartói és szervíz tapasztalat

Saját fejlesztésű iszapzsákos technológia révén stabil, egyszerű, költséghatékony üzemeltetés

Jelentős megtakarításokat eredményez és nincs szükség költséges szippantásra sem

Magas tisztítási hatásfok, nagyon kedvező ár/érték arány, alacsony fenntartási költségek

Hasonló tisztítókhoz képest a karbantartás minimális, a használat pedig egyszerűbb

A szennyvíz lebontása során minimális szárazanyag keletkezik (4 fő esetén kb. évi 0,5 m3)

A szellőztetés áramszükséglete átlagosan csak 0,6 kWh/nap (1000-2000 Ft/hó/család)

Berendezéseink CE tanúsítvánnyal, magyar nyelvű használati útmutatóval rendelkeznek, leírásokkal, videókkal is támogatjuk ügyfeleinket 

Construma nagydíjas, saját fejlesztésű, magyar termék, egyszerű helyszíni engedélyeztetéssel, hazai garanciával.

Önre szabott legjobb megoldásunk:

biológiai szennyvíztisztítás egyedi fejlesztésű iszapzsákos technológiával!
Függetlenedjen a közüzemi szolgáltatóktól, spóroljon hosszú távon, ezzel a fenntartható, környezettudatos megoldással!

 

KÉREM AZ ÁRAJÁNLATOT

Mennyi is marad a családi kasszában? Mutatjuk Ft-ban a megtakarítását, hogy megalapozott döntést hozhasson!

Gazdasági számítás (2022) egy emésztő, egy iszapzsák nélküli berendezés és a cégünk A.B. Clear 6 típusú, iszapzsákos szennyvíztisztító berendezésének összehasonlítása alapján:

ANYAG- ÉS ENERGIAKÖLTSÉGEKEmésztőEgy iszapzsák nélküli berendezésA.B. Clear 6 iszapzsákos berendezés
légbefúvó villamosenergia-felhasználása/év-12.200,-12.200,-
iszapzsák beszerzési költsége/év (zsákonként 200 Ft)--600,- 
3 évente esedékes membráncsere 1 évre eső költsége-8500,-8500,-
szippantási díj/év480.000,-90.000,--
ANYAG- ÉS ENERGIAKÖLTSÉGEK évente480.000,-110.700,-21.300,-
ANYAG- ÉS ENERGIAKÖLTSÉGEK 2 év alatt960.000,-221.400,-42.600,-
ANYAG- ÉS ENERGIAKÖLTSÉGEK 5 év alatt2.400.000,-553.500,-106.500,-

(Becsült költségek)

Mindent tudok, kérem az árajánlatot most!

Felhasználói tapasztalatok – a leghitelesebb forrás:

Next Previous
20 év tapasztalat
20 év gyártási, forgalmazási, telepítési és üzemeltetési tapasztalat
CE tanúsítvánnyal
CE tanúsítvánnyal rendelkező magyar termék olcsóbb az üzemeltetés
Construma nagydíj
Construma nagydíjat nyert saját fejlesztésű A. B Clear biológiai szennyvíztisztító
200.000 m3 tisztított víz
évente 200.000 m3 környezettudatos, fenntartható módon megtisztított szennyvíz

Díjak, tanúsítványok, tagságok:

Ismerje meg a pontos részleteket, kérjen Önre szabott, ingyenes árajánlatot most!

 

Kérem az árajánlatot

 

Köszönjük érdeklődését!

 

 

ÖkoTech Home Kft. - Minden jog fenntartva 1997-2022.  Adatkezelési szabályzat