Önnél sincs csatorna?

Emésztője van, de kiváltaná egy olcsóbb, hasznosabb, környezettudatos megoldással?

Egyedi, biológiai szennyvízkezelés a megoldás!

 

Örülünk, hogy itt van, mert ajánlatunk éppen Önnek szól!
Ön biztosan környezettudatos, családja, tágabb környezete jövője érdekében is felelősen gondolkodó, a jövőt tervező, nem csak elszenvedő, előrelátó ember, aki maximális költséghatékonyságban, megtakarításban gondolkodik. Oszt-szoroz, majd racionálisan kihasználja a helyi adottságokat, beruház, megtakarít, az előrelátásából hasznot húz - de nem mások és környezete kárára, hanem éppen erre tekintettel… Megtakarításait pedig Önnek és családjának fontos dolgokra, élményekre költi…

Ingyenmilliók az államtól:

Vegye igénybe Ön is az 50% állami támogatást a fejlesztéshez, kivitelezéséhez!

Ismerje meg a részleteket, nehogy lemaradjon!

Mások sok pénzt fizetnek azért, hogy elszállítsák a szennyvizüket? Ön ne tegye! Hasznosítsa újra, öntözze vele a növényeit, öblítse vele a WC-t, mosson autót, mert megteheti!
Házi szennyvíztisztító berendezéseink használatával egyszeri beruházást követően hatékony és minőségi technológiát, berendezéseket, kiegészítőket és háttérszolgáltatásokat biztosítsunk ügyfeleink részére, amivel optimális ráfordítás mellett érhetik el vízgazdálkodási és megtakarítási céljaikat.

Kiknek jó megoldás az egyedi szennyvízkezelés?

Családi házak esetében lehet a legegyszerűbben megvalósítani az önellátó biológiai szennyvíztisztítást. A víz újrahasznosítását is egyszerűen és olcsón ki lehet építeni, a tisztított vízzel öntözhetjük a kertet! Amennyiben WC öblítésre is felhasználjuk a tisztított vizet, az ivóvíz-felhasználás 30-40%-kal is csökkenthet! A berendezés a terhelés-ingadozásokat tág határok között tűri, így sem a néhány napos, hetes nyaralások, sem a nagyobb „vendégjárások” nem jelentenek gondot, ezek áthidalhatók egy mikroprocesszoros vezérlőegység közbeiktatásával. A berendezések minimális helyigénye, és az olyan kiegészítők, mint a műfűvel bevont fedelek szinte láthatatlanná teszik a berendezéseket bármelyik kertben. Az ÖkoTech-Home Kft. országszerte rendelkezik családi házas referenciákkal.

Ezen ingatlanok esetén a terhelés ingadozása sok esetben jelentős. Sokan télen egyáltalán nem, tavasztól őszig viszont szinte folyamatosan, életvitelszerűen használják a nyaralót. Ebben az esetben is ajánlott a kisebb, néhány napos, hetes ingadozások áthidalására a mikroprocesszoros vezérlőegység, viszont a több hónapos, téli leállásnál már más megoldás szükséges. Ilyenkor a szennyvíztisztítót téliesíteni kell, ki kell szippantatni, majd fel kell tölteni tiszta vízzel. Az újbóli használatbavételkor újra kell indítani a berendezést, melyet az ÖkoTech-Home Kft.-től is kérhet. Országszerte több hétvégi háznál és nyaralónál telepítettünk már berendezéseket.

A biológiai szennyvíztisztítás a vendéglátásban is jó befektetés, akár a szennyvízelvezetés kiváltását, akár az újrahasznosításból eredő megtakarítást nézzük. Jellegükből adódóan ezen létesítményeknél is erős terhelés-ingadozások lehetnek, sok létesítménynél szezonális a vendégforgalom. Ilyen esetekben megoldást jelent két kisebb szennyvíztisztító telepítése. Így alacsony terhelésű időszakban csak az egyik berendezés üzemel, nagyobb terhelés esetén pedig a másik berendezés is beindítható, tehát a rendszer kapacitása tág határok között változtatható. Ezen felül azon panziók, motelek számára is javasolható az egyedi biológiai szennyvíztisztítás, akik az ökoturizmushoz méltó helyeket szeretnének biztosítani vendégeiknek. Több kisebb panzió is az ÖkoTech-Home Kft. biológiai szennyvíztisztító-rendszerét használja.

E létesítmények terhelése – a nyaralókéhoz hasonlóan – igen erősen ingadozik, ami a kiegészítőként megrendelhető mikroprocesszoros vezérlőegységgel, valamint a nyaralóknál és hétvégi házaknál részletezett téliesítéssel nem jelent problémát. Ezen kívül a berendezés további előnye, hogy megfelel a természetvédelmi követelményeknek és előírásoknak, így védett területeken is telepíthető a megfelelő engedélyek beszerzését követően. Több vadászházas referenciával is rendelkezünk.

A családi házakhoz hasonlóan társasházak esetében is alkalmazhatók biológiai szennyvíztisztító berendezések, ráadásul ebben az esetben még a terhelés-ingadozások sem számítanak olyan mértékben.

E létesítmények esetén is bevált módszer a biológiai szennyvíztisztítás, a víz ugyanúgy újrahasznosítható WC-öblítésre, valamint az üzem körüli terület öntözésére, stb. Fontos azonban megjegyezni, hogy a berendezések kommunális szennyvíz tisztítására alkalmasak, így ha bármilyen egyéb, ipari, technológiai szennyvíz ártalmatlanítása is szóba kerül, szükséges egyeztetni a lehetséges előtisztítási és egyéb megoldások kapcsán! Számos üzemnél működnek az ÖkoTech-Home Kft. által telepített szennyvíztisztító rendszerek.

A központi szennyvízcsatorna-hálózatoktól távol eső tanyák esetében jelenleg elterjedt emésztőgödrök, és egyéb, nem igazán környezetbarát megoldások helyett tiszta, olcsó megoldást jelent a biológiai szennyvíztisztítás. A tisztított víz itt is hasznosulhat, például öntözővízként. A berendezés áramszükséglete minimális, így az könnyedén megoldható napelemes, szélkerekes, vagy egyéb alternatív rendszerekről is. Tanyák vonatkozásában pályázati lehetőségek is gyakran kiírásra kerülnek, ezzel kapcsolatban vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Lehetséges több házat, létesítményt, vagy akár egy-egy utcányi épületet is egy közös berendezésre kötni. Ebben az esetben ugyan szükséges egy kisméretű, helyi csatornahálózat kiépítése, de az ilyen kis rendszerekkel könnyebben kiküszöbölhetők a terepviszonyokból adódó problémák, valamint az igény az átemelő szivattyúkra.

Milyen egyedi szennyvízkezelési megoldások vannak?

Szennyvíztároló tartály

Oldómedencés szennyvíztisztítás

Biológiai szennyvíztisztítás

 • könnyű engedélyeztetés
 • közepes telepítési ár
 • drága fenntartási (rendszeres) költség
 • nincs függetlenség
 • nem környezetbarát
 • alacsony telepítési ár
 • közepes fenntartási (rendszeres) költség
 • közepes függetlenség
 • közepesen környezetbarát
 • problémás engedélyeztetés
 • könnyű engedélyeztetés
 • alacsony fenntartási (rendszeres) költség
 • függetlenség
 • környezetbarát
 • közepes telepítési ár

Most 50% állami támogatás biológiai szennyvíztisztítóra!

Az otthonfelújítási támogatás keretében az állam megtéríti a szennyvíztisztító rendszer árának felét, (legfeljebb 3 millió Ft-ot).

 

Fektesse be az állami ingyenmilliókat egy olyan rendszerbe, amellyel függetlenek maradnak a folyamatosan növekvő csatornaszolgáltatási költségektől, sőt, részben a közüzemi víz díjának növekedésétől is!

(A támogatás feltétele: max. 18 éves gyermek a háztartásban.)

Éljen ezzel az egyedi lehetőséggel, spóroljon milliókat!

 

Mindent tudok,
kérem az árajánlatot most!

Szennyvízkezelési megoldások összehasonlítása, előnyök/hátrányok:

Emésztőakna (szennyvíztároló tartály)

Hogyan működik?

Az emésztőakna a házi szennyvíztárolást teszi lehetővé. A szennyvíz egy nagyméretű tartályban gyűlik. Amikor megtelik, szippantóautó segítségével kell elszállíttatni a szennyvizet. A tisztítás a közműveknél történik.

Emésztőakna előnyei és hátrányai:

Régebben ez volt az egyetlen megoldás azoknak, akik nem tudtak a csatornahálózatra csatlakozni. Ismertsége miatt engedélyeztetése egyszerű. Hátránya, hogy a telepítési díj mellett folyamatosan fizetni kell a szennyvíz elszállításáért is. A szippantás átlagos költsége évente több százezer forint. Előfordul, hogy a költségeket a szennyvíz illegális kiszivárogtatásával próbálják csökkenteni az emésztőakna tulajdonosok. Sajnos ez pont azt a környezetet szennyezi, ahol a tulajdonos él…

Oldómedencés szennyvíztisztítás

Hogyan működik?

A medencében összegyűjtött szennyvíz a szikkasztómezőre kerül. Ezután a talajban lévő baktériumok végzik el a tisztítását.

Emésztőakna előnyei és hátrányai:

Előnye az olcsó beszerelés, valamint, hogy a berendezés nem fogyaszt áramot. A tisztítási hatásfoka viszont alacsony, és - mivel a tisztítás részben a tartályon kívül történik - nem lehet ellenőrizni a megtisztított víz minőségét. A nagyobb fenntartási költségek közé tartozik a baktériumflóra pótlása, és időről időre szippantásra is szükség van – igaz, ritkábban, mint az emésztőakna esetében. A keletkező iszap veszélyes hulladék. Emiatt engedélyeztetésük sok eseteben problémás, és a toxikus iszap ártalmatlanításáról és elszállításáról is gondoskodni kell.

Biológiai szennyvíztisztítás

Hogyan működik?

A szennyvíz tisztítását egy kisméretű tartályon belül baktériumok végzik. A megtisztított víz gyökérzónás öntözéssel, a fennmaradt fölösiszap pedig komposztálással újrahasznosítható.

Emésztőakna előnyei és hátrányai:

Közepes beruházási költséggel kell számolni, amely az alacsony fenntartási költség mellett általában egy-két év alatt térül meg. A modern technológiának köszönhetően a tisztítási fok magas, az újrahasznosítás pedig biztonságos. Ennek köszönhetően engedélyeztetésük a legtöbb helyen egyszerű. A biológiai szennyvíztisztítás biztosítja a legnagyobb függetlenséget, és hosszútávon a legjobban kíméli a pénztárcánkat. Ez a megoldás azonban nem való mindenkinek. A rendszer akkor fog jól működni, ha csakis környezetbarát tisztítószerek kerülnek bele. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének környezetbarát változást hozni az életükbe.

Mindent tudok, kérem az árajánlatot most!

Önre szabott legjobb megoldásunk:

biológiai szennyvíztisztítás egyedi fejlesztésű iszapzsákos technológiával!

 

Miért? Mert:

 

hasonló tisztítókhoz képest a karbantartás minimális, a használat pedig egyszerűbb

a szennyvíz lebontása során minimális szárazanyag keletkezik (négy fő esetén kb. évi 0,5 m3)

használatát bárki elsajátíthatja

egyáltalán nincs szükség szippantásra

a szellőztetés áramszükséglete átlagosan 0,6 kWh/nap (havi 1000-2000 Ft családonként)

alacsony fenntartási költségek (részletek a táblázatban)

berendezéseink CE megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, engedélyeztetésük egyszerű

De mennyi is marad a családi kasszában? Mutatjuk Ft-ban a megtakarítását!

Biológiai szennyvíztisztító berendezésünk és egy emésztő költségeinek összehasonlítása 1 éves és 10 éves időszakra:

ANYAG- ÉS ENERGIAKÖLTSÉGEKEmésztőA.B. Clear 6 berendezés
légbefúvó villamosenergia-felhasználása-9.600 Ft
iszapzsák beszerzési költsége (zsákonként 150 Ft)-450 Ft
3 évente esedékes membráncsere 1 évre eső költsége-6.300 Ft
szippantási díj265.000 Ft-
ANYAG- ÉS ENERGIAKÖLTSÉGEK évente265.000 Ft16.350 Ft
ANYAG- ÉS ENERGIAKÖLTSÉGEK 10 év alatt2.650.000 Ft163.500 Ft

(Becsült költségek)

Mindent tudok, kérem az árajánlatot most!

Bízhat bennünk!

17 év szakmai tapasztalat
2004 óta foglalkozunk szennyvíztisztító berendezésekkel
Magyar termék
Magyar termék, a gyártás esztergomi telephelyünkön történik
800+ elégedett ügyfél
Országos referenciák, vidéki és budapesti telepítések százai
Díjnyertes fejlesztés
AB Clear tisztítónk Construma nagydíjat kapott

Egyéni tapasztalatok – a leghitelesebb forrás:

Vácon, az utcánkban mi vagyunk a harmadik családi ház, aki az ÖkoTech-Home Kft. által gyártott és telepített berendezés előnyeit élvezik. Megszabadultunk a szippantással járó kellemetlen szagoktól, költségektől és szervezési feladatoktól, nem beszélve arról, hogy az elhasznált víz a tisztítás után közel 1000 nm kert növényeinek locsolását szolgálja. Köszönjük!
Sz. Csaba Vác
A mi telkünk egy domboldalon helyezkedik el, ahol nincs csatornázás és a szippantás sem lehetséges. Erre a problémára adott nagyon jó megoldást az ÖkoTech-Home által gyártott házi biológiai szennyvíztisztító berendezés. Három éve használjuk, tökéletesen működik és a cégtől is sok segítséget kaptunk. A berendezés üzemeltetése igényel egy bizonyos mértékű gondozást és odafigyelést, de ezt lassanként megértettük es megtanultuk. Mindez egy általános szemléletváltó folyamatot indított el bennünk, aminek az eredménye, hogy más területeken is egyre inkább odafigyelünk arra, hogy környezettudatosan és környezet kímélő módon éljünk. Örömmel tapasztaljuk, hogy településünkön és a térségben is sokan gondolkodnak hasonlóan.
Jánvári Viola és Szűcs Ferenc Verőce
A szennyvíztisztító elhelyezésétől kezdve a beépítésig a cég munkatársai készségesen segítettek. Az engedélyezés is zökkenőmentes volt. A tisztítóberendezés hibátlanul, szagtalanul és csendben üzemel. A tisztított víz "kristály tiszta". A berendezés karbantartási igénye minimális. Mindenkinek ajánlom az ÖkoTech-Home biológiai szennyvíztisztítót!
Windberg Péter Zebegény
A szennyvíztisztító elhelyezésétől kezdve a beépítésig a cég munkatársai készségesen segítettek. Az engedélyezés is zökkenőmentes volt. A tisztítóberendezés hibátlanul, szagtalanul és csendben üzemel. A tisztított víz "kristály tiszta". A berendezés karbantartási igénye minimális. Mindenkinek ajánlom az ÖkoTech-Home biológiai szennyvíztisztítót!
L. László Dunabogdány

A most elérhető 50%-os állami támogatás kihagyhatatlan lehetőséget kínál Önnek, hogy ha valamikor, akkor hát most megvalósítsa ezt a költséghatékony, környezettudatos, előre mutató fejlesztést, beruházást!

Ismerje meg a pontos részleteket, kérjen Önre szabott árajánlatot most!

IGEN!  Én is kérem az árajánlatot

 

Köszönjük érdeklődését!